anpartsselskab

Hvad er et anpartsselskab

baiiai2i1

I en typisk hverdag, hos en typisk person er der ikke en dag der går, uden at der gøres brug af én eller anden form for abonnement. Men har du nogensinde lagt mærke til de firmanavne der står bag dine mange abonnementer og har du måske undret dig over hvad ApS eller A/S står for?

Et selskab uden personlig hæftelse

Når du støder ind i ordene ApS og A/S, så er det en form for virksomhedstype der er mulighed for at drive i Danmark. Et ApS står for et anpartsselskab og et A/S står for et aktieselskab. Nogle virksomheder har hverken ApS eller A/S i deres firmanavn og disse er som regel det man kalder for en enkeltmandsvirksomhed.

Anpartsselskab er en af de smarte selskabsformer i Danmark. Ligesom ved et A/S, skal man ikke hæfte personligt når der er tale om et anpartsselskab. Det er smart for virksomhedsejeren i og med at der aldrig på noget tidspunkt kan gøres krav på den private bil eller andet i privaten, hvis regningerne har svært ved at blive dækket ind

En fornuftig startkapital og mulighed for flere ejere

Før i tiden, anså man et ApS som en smart løsning, men med den enorme hage at der skulle være en startkapital på minimum 125.000 kroner. Dette beløb er dog sidenhen blevet sat ned over flere gange og nu er beløbet helt nede i 40.000 kroner. Dette gør at denne virksomhedsform er en attraktiv virksomhedsform at benytte sig af, når man gerne vil være selvstændig i Danmark.

Et anpartsselskab kan have flere ejere, hvis dette ønskes. Det er ikke muligt med en enkeltmandsvirksomhed og da der ofte ses personer der går sammen og finder ud af at de er et godt team, er det også ofte at man ser et ønske om partnerskab når der skal etableres virksomhed. Et anpartsselskab er altså en virksomhedsform der benyttes i Danmark og muligvis er blevet den mest eftertragtede virksomhedsform.

annonce

bookbeat